Blog 

Hier lees je van alles over mij als fotograaf  handige fotografie tips & inspiratie

Waarom ben ik fotograaf?

Goede voornemens! 
Of je nou begint op 1 januari of op 20 oktober maakt niks uit! Sommige dingen vind makkelijk om zelf voor te nemen andere echt heel moeilijk! Bloggen dat is nou zo’n voornemen dat ik al meer dan een jaar heb!

Want bloggen is goed voor website en ik heb door jaren heen zo veel dingen geleerd die leuk zijn om te delen met mensen via een blog.

Maar normaal communiceer ik altijd met beeld & tekst is de laatste jaren niet meer echt mijn ding! In de tijd van mijn studie schreef ik heel veel, op die manier maakt ik mijn hooft leeg. Zetten ik mijn creatieve gedacht op papier zo dat ik ze niet vergat.

Dus daar gaan we dan van af nu ga ik weer meer schrijven. Mijn eerste blog gaat over waarom ik fotograaf ben. Tijdens mijn middelbare schooljaren begon dit namelijk al! Ik hield van beeld en fotografie, tekenden veel heb daarnaast last van dyslexie.

Dus met samenwerkingen projecten & werkstukken maakt ik vooral de visuele dingen of de reken dingen. Op gebied van tekst hielpen mijn taalvaardige vrienden mij dan. Schrijven deed ik voor mijn eigen plezier en deelden in niet met andere mensen.

Na maten ik ouder werd, werd fotografie mijn manier van contact maken. We gingen vaker naar kleine band kijken en ik maakte dan foto’s, waar door ik na afloop met mensen in gesprek raakte. Ik gaf vaak mijn foto’s gewoon weg, ik had ze immers toch al gemaakt. Genoot van de manier hoe mijn camera er voor zorgde dat totaal niet bang was om onbekenden mensen  aanspreken.

Langzaam werd ik steeds vaker gevraagd of dan ik ook echt kwam om die foto’s te maken. Later zelfs als me dan voorstel aan nieuwe mensen of feestje had zij al van mij foto’s gehoord waren ze mega enthousiast dat ze eindelijk mij ook konen ontmoeten.

Door mijn studie in Eindhoven (Multimedia vormgeving – grafisch/video/webdesign/fotografie) vroeg ik steeds vaker aan mensen of ik hun mocht portretteren. Tot op de dag van vandaag doe ik dat nog steeds af en toe! Want ook al vind ik dat soms nog dood eng op een onbekend persoon af te stappen ik denk dat je iemand geen groter compliment kan geven door te zeggen dat je ze mooi vind en graag voor je lens zou willen hebben.

Na 4 jaar studie in Nederland ging ik 3 jaar in Brussel studeren hier werden mijn technische kunsten nog beter waardoor ik zonder problemen op mijn camera durfde te gaan vertrouwen.

& als je 3 jaar lang alleen met foto’s maken bezig bent word steeds beter! Ik leerde mijn eigen stijl steeds meer kennen. Af en toe maakt ik al voor kleine vergoedingen foto’s!

In die jaren heb bij al mijn vrienden en familie wel meerder keren voor de lens gehad. Langzaam stapte je steeds meer uit je comfort zone door mensen buiten mijn eigen cirkel te benaderen.

Ik studeerde af in een turbulent jaar waar in mezelf goed kwijt was, dus luide de naam van mijn afstudeer werk ”zoals thuis” want hoorde ik nou echt thuis!

Na deze gave tijd in Brussel waar echt vrienden voor het leven heb gemaakt vertrok ik terug naar ‘s-Hertogenbosch, ik ging werken en na mijn reis in 2018 naar Sri Lanka. Ging ik parttime bij een bedrijf werken als hun fotograaf. Kreeg het idee om meer voor mijn eigenbedrijf te werken steeds meer vorm.

Ik geniet van het werken voor heel veel verschillende bedrijven. Specialiseerde me steeds meer in eerlijke portretten van mensen. Waar je jezelf in herkent en trots op bent. Ik geloof dat elk mens mooi is zo als die is.

Dit was deel 1 komt vast nog keer deel 2 over waarom ik fotograaf ben! Want je beweeg reden veranderen door de jaren heen!

Liefs Geeke

 

 

Corona tijd…

Corona tijd…

Corona tijd..... Wat is het nog steeds een rare tijd. De meeste mensen werken al van maart thuis, voor mij als fotograaf is dit goed te doen en lastig te gelijk! Voor de Corona-crisis werkte ik ook al als ik geen fotoshoots had vanuit huis. Van uit dat opzicht is niet...

Analoge fotografie

Analoge fotografie

Waarom ik nog af en toe zo'n heel oud stoffig ding gebruik! Dat lees je in deze blog. Denk even mee terug. Weet je nog: 36 foto’s op een rolletje en je zag het resultaat pas wanneer de foto’s terugkwamen van de fotograaf. Dit voelt waarschijnlijk een life time a go!...