Blog 

Hier lees je van alles over mij als fotograaf  handige fotografie tips & inspiratie

Corona tijd…

Corona tijd…..
Wat is het nog steeds een rare tijd. De meeste mensen werken al van maart thuis, voor mij als fotograaf is dit goed te doen en lastig te gelijk!

Voor de Corona-crisis werkte ik ook al als ik geen fotoshoots had vanuit huis. Van uit dat opzicht is niet veel veranderd, want als ondernemer is nou eenmaal veel meer dan alleen maar fotograferen. Voor maart werden de opdrachten uitgesteld en was acquisitie doen naar nieuwe ineens moeilijk. Niemand wist immers hoe lang dit gaat duren.

Waar ik eerste week vol focusten op de paar kleine dingen die nog kon doen. Zo zou nog prints bestellen voor familie en wilde ik al lang eens kijken naar mijn eigen positionering als bedrijf. Echter kreeg ik niks uit mijn handen en alles in huis trok mijn aandacht af van het werk dat ik ”moest” doen van mezelf. Ik gaf mezelf de ruimte begon met opruimen zo dat niks meer kon afleiden. Ging vroeger opstaan startte met yoga of meditatie in ochtend minimaal 1 uur wandelen over dag. Zo kreeg ik weer ritme!

Ik besloot een grote make over voor website – nieuwe teksten ander aanbod niet meer alles alleen op offerte aanvraag maar duidelijk pakketten naast die offerte aanvragen. Langzaam kreeg ik steeds meer zin om weer te gaan fotograferen. Maar voor wie?

Normaal kwam mijn werk van netwerken. Ik ben lid van de ondernemersvereniging Netwerk A2 waar ik om de 2 weken kom. Ging maandelijks naar de open coffee in Den Bosch. Had al eens aan tafel gezeten tijdens een diner van Netwerk Brabant. Eerlijk gezegd begon langzaam de rust in mijn huis weer paniek te veroorzaken want ik had nu een opgeruimd huis en het excuus dat het corona-crisis was dus okee dat niet meteen werk had. Hoe moest dit verder als het in september nog steeds crisis was en geen werk.

Langzaam kwamen er online variante zo dat je toch nieuwe ondernemers kon ontmoeten. Via Netwerk Brabant word er elke week een online zoom meeting georganiseerd wat ook leuk wat je ontmoeten ondernemers uit al hun regio’s (Tilburg, Breda, Eindhoven & Den Bosch).

Via de open coffee ging ze informatie verstekken over maatregen van de overheid, via interieurs op Instagram die weer goede moet gaven.

Netwerk A2 ging ook tijdelijk online weer door. Dus ook zo ging werd hier het contact gehouden tussen al ondernemers die je al kent.

En langzaam mag er weer meer, fotograferen op afstand kan goed. Op dit moment staan zoveel leuke kleine zaadjes gepland dat ik alleen maar kan zeggen dat 2020 ook is het een raar jaar ook tot nu toe zeker veel leuke kanten heeft! Hoe en wat precies kan natuurlijk nog niet zeggen maar dat komt snel hoop ik!

 

Stay safe!

Liefs Geeke

Analoge fotografie

Analoge fotografie

Waarom ik nog af en toe zo'n heel oud stoffig ding gebruik! Dat lees je in deze blog. Denk even mee terug. Weet je nog: 36 foto’s op een rolletje en je zag het resultaat pas wanneer de foto’s terugkwamen van de fotograaf. Dit voelt waarschijnlijk een life time a go!...

Waarom ben ik fotograaf?

Waarom ben ik fotograaf?

Goede voornemens! Of je nou begint op 1 januari of op 20 oktober maakt niks uit! Sommige dingen vind makkelijk om zelf voor te nemen andere echt heel moeilijk! Bloggen dat is nou zo'n voornemen dat ik al meer dan een jaar heb! Want bloggen is goed voor website en ik...